onsdag 28 november 2007

Jag har förlorat min trogna vän

Jag har få riktigt nära vänner. På en hand (och ett finger) ryms de som nog känner mig bäst. Strax efter kommer Apoteket och Åhlens.
Igår åkte jag in till Lund för att träffa en av dessa på min hand. (Måste här påpeka att jag bott två år i Lund som student och kan varenda gatusten o vrå, det finns inte en kvadratcentimeter som vi inte kan berätta historier kring, saker vi gjort, saker andra gjort.) Väl på stationen gick jag höger (när man kommer från Höör) mot trappan. Efter en 10-15 steg kändes jag på mig att Nanna kommer nog från andra hållet, vände mig om och mycket riktigt där gick hon, strålande glad som sol (det är hon alltid).

Vi småpratade och gick i affärer och fikade och gick och pratade och..ja, ni vet hur det är när man inte setts på länge. När man går i Lund finns det en speciell rutt man måste gå, annars bli man lite butter när man inser att klockan är sju och det är stängningsdags. Man går; stationen, Håkanssons, Lindex, MQ, Gleerups, sen till mormors/Ebbas/Ariman för att fika, vidare går rutten, Apoteket och sedan ner mot Åhlens. Det bästa tillsist.

Apoteket höll sitt mått, Apoteket min trogna vän (tror jag skrivit om henne tidigare) ett ställe där man kan berätta sina mest intima problem och man får hjälp utan att hon tittar konstigt på en, på Apoteket blir man sällan dömd. En trogen vän med andra ord. En vän som räddar din lördagsmorrn eller din fredagskväll. Hon finns alltid där!

Min andra trogna vän, bosatt i Lund förlorade jag igår :( Åhlens och jag har alltid haft en viss koppling, hon stannar uppe lite längre än dom andra och man kan alltid hitta sista minuten blåsor där. Åhlens räddar dig lördagkväll och tisdagmorrn (när dina stumpbyxor har maskor). Men igår försvann mitt förtroende för henne. Jag gick in, glad i hågen och tänkte nu ska det shoppas, jag köpte ingenting. Jag förlorade min trogna vän igår, det är sorligt men sant. Åhlens svek mig med hästlängder. Inga fina tröjor, inga mysiga koftor. Bara trista saker i grått, brunt och svart.

Tur Nanna var med...

1 kommentar:

Aurora sa...

Men Jo, du har ju mer Allas-poäng än mig (stoppar ner linnet i jeansen för att inte frysa) och Al (diskhandskar), Åhléns slutade väl att leverera för åratal sen?